Brnabić i generalni sekretar OEBS-a razgovarali o Medijskoj strategiji 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ DS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnim sekretarom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Tomasom Gremingerom o saradnji koju ta organizacija ima sa Srbijom, kako je na sastanku istaknuto, kao ključnim faktorom bezbednosti, stabilnosti i ekonomskog razvoja u regionu.

Brnabić je kazala da je zadovoljna saradnjom koju Vlada ostvaruje sa Misijom OEBS-a u Srbiji, kao i da je ekspertska podrška koju pruža domaćim organima i institucijama izuzetno značajna za našu zemlju, saopšteno je iz Vlade posle sastanka.

Kako je navedeno, sagovornici su se saglasili o važnosti da proces donošenja nove Medijske strategije bude tranasparentan i inkluzivan, a Greminger najavio da će OEBS nastaviti sa aktivnostima podrške institucijama Srbije u sprovođenju ključnih reformi u zemlji.

Premijerka je kazala da ceni saradnju sa OEBS-om i njenom Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u oblasti unapređenja izbornog procesa. Podsetila je da je s ciljem praćenja preporuka i unapređenja izbornog procesa Vlada Srbije 29. avgusta donela odluku o osnivanju Radne grupe sa OEBS-om i ODIHR-om, na čijem je čelu potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari