Brnabić: Šačica policije branila osnovne demokratske institucije u Srbiji 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas kako ne može da bude zadovoljna kada vidi bilo kakva okupljanja, navodeći da je „šačica policije“ branila osnovne demokratske institucije u Srbiji.

„Ne mogu da budem zadovoljna kada vidim ove skupove u epidemiji kovida 19“, rekla je Brnabić za Prvu televiziju.

Ona je istakla da su slike sa protesta danas mnogo bolje, nego slike prethodnih dana, navodeći kako nema informacija o tome ko je organizator i da prijave protesta postoje da bi se znalo ko je organizator.

Ona je rekla i da ne zna šta je tema protesta. „Je l’ tema Kosovo, razgovori koje predsednik ima? Frustrirajuće je kada ne znate šta oni hoće“, rekla je Brnabić.

Na ovim protestima, prema njenim rečima, ona jedino može da ide od jednog do drugog i razgovara.

Ona je rekla da se užasno osećala sinoć i preksinoć gledajući pod kakvim su napadima policajci, koji su, kako je rekla, samo radili svoj posao.

Brnabić je dodala da je policija postupala tek kada su im životi bili ugroženi, a da su poslednji protesti najnasilniji do sada.

Dodala je da je „šačica policije“ branila osnovne demokratske instituje u Srbiji. Na pitanje o nasilju policije nad demonstrantima, premijerka je rekla kako ne može da se bavi pojedinačnim slučajevima.

Ona je rekla da je policija u Francuskoj i Nemačkoj bile daleko brutalnije.

Premijerka je rekla i da je danas imala sastanak sa ambasadorima Kvinte, da su bili uzdržani i rekli da je policija bila u nezavidnoj situaciji i da ako je došlo do neke prekomerne upotrebe sile, da je bila intencina da se policija isprovocira.

Upitana o situaciji sa korona virusom, Brnabić je rekla da Srbija ima i snage i novca za borbu, ali da rezultati zavise od celog društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari