Brnabić: Siniša Mali i ja smo samo zadržali rezultate koje je Vučić postavio kao premijer 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je malo preterao kada je čestitao ministru Siniši Malom i meni na rezultatima, jer smo mi samo zadržali ono što je on postavio u svom mandatu premijera, ocenila je danas predsednica vlade Ana Brnabić gostujući na Radio televiziji Vojvodine.

„Nismo mi ništa uradili, već je on hrabro pokrenuo mere fiskalne konsolidacije, a na nama je bilo da sačuvamo to što je on uradio“, izjavila je Brnabić.

Komentarišući izgradnju 548 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu, za šta je jutros položila kamen temeljac, premijerka je konstatovala da u situaciji kada vlada raspolaže sa „zdravim budžetom“ može i da sprovodi projekte poput tog.

Brnabić je istakla da je to „samo jedna u nizu stvari“ koje vlada radi od kad su uspeli da uspostave ekonomsku stabilnost, a ocenila je da je dosta urađeno i u zdravstvu i prosveti.

„Tu smo uložili u infrastrukturu i u plate, koje su u zdravstvu uvećane od 28 do 30 odsto, a u prosveti 28 odsto“, kazala je Brnabić.

Ona je istakla da se dosta ulaže u domove zdravlja i u najmanjim opštinama i da su sa kupovinom opreme stvorili mogućnost da zdravstveni radnici više ne rade u „ratnim uslovima“.

„Povećavamo im plate, poboljšavamo uslove u kojima rade“, konstatovala je predsednica vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari