Brnabić: Spremni smo za pet novih poglavlja 1Foto. Fonet/Zoran Mrđa

Ona je, na sastanku sa šefom poljske diplomastije, istakla da je Srbija spremna za otvaranje pet novih poglavlja do kraja godine, od kojih očekuje da tri budu otvorena tokom bugarskog predsedavanja Savetu Evropske unije, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Srbija je, ukazala je Brnabić, posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom kroz dijalog, koji se vodi pod okriljem Evropske unije. Ona očekuje da Priština konstruktivno pristupi implementaciji Briselskog sporazuma u svim dogovorenim segmentima, što uključuje prvenstveno formiranje Zajednice srpskih opština.

Čaputovič je istakao da Poljska podržava evropski put Srbije, koji je važan za čitav region Zapadnog Balkana. Određivanje okvirnog datuma pristupanja Evropskoj uniji, Čaputovič prepoznaje kao dobru odluku koja može dati pozitivne rezultate.

U saopštenju se navodi da su sagovornici saglsni da su odnosi dve države na visokom nivou i da treba raditi na jačanju ekonomske saradnje i privlačenju novih poljskih investicija.