Brnabić: Srbija zadovoljna, Albanija ne 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras za N1 da je zadovoljna kako je Srbija predstavljena na samitu Evropska unija (EU) – Zapadni Balkan, dok je u kratkom razgovoru sa albanskim premijerom Edi Ramom stekla utisak da je on razočaran, jer nije dobijen konkretan datum za otvaranje pregovora Albanije sa EU.

Srbija je predstavljena na najbolji način i dobila je do sada najviše prostora, rekla je Brnabić i navela da je na samitu, posle uvodnog obraćanja evropskih zvaničnika Donalda Tuska i Žana Kloda Junkera, reč odmah dobio predsednik Srbije Aleksanmdar Vučić, a potom nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron.

Mi imamo odlične odnose sa Albanijom i mislim da je Rama nezadovoljan, koliko sam razumela iz dosta kratkog razgovora, što nije određen neki datum za otvaranje pregovora, rekla je Brnabić.

Kao premijerka Srbije mogu da kažem da je Vlada Srbije prepoznala značaj i pozdravila preporuku za otvaranje pregovora za Albaniju i Makedoniju. Verujemo da će to biti što pre, jer bez stabilnog regiona nema ni stabilne Srbije i nemamo dinamičan održivi razvoj, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari