Brnabić: Televizija N1 se pretvorila u političku stranku 1Foto: TV Pink Printscreen

 Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras povodom spora „Junajted grupe“ i „Telekoma Srbija“ da je Televizija N1 postala „politička stranka“ i da od svih opozicionih snaga u Srbiji „vodi najbolju kampanju“.

„Sukob Telekoma i Junajted grupe je poslovno pitanje, ali je zapanjujuće do koje mere je N1 to predstavila kao političko pitanje. Uspeli su da naprave od toga političku kampanju pred izbore i time su pokazali da su dosta sposobniji od najvećeg dela srpske opozicije“, rekla je Brnabić u emisiji „Hit tvit“ Televizije „Pink“.

Brnabić je tvrdila da je „Junajted grupa“ „naredila Telekomu da ukine sve njihove kanale, uključujući N1″.

“ ‘Telekom’ se trudi po svaku cenu da na]u način da se dogovore, ali je na ponudu da produže puštanje svih kanala ‘Junajted grupe’, ona tražila da ‘Telekom’ ugasi sve njene kanale do kraja dana. I onda počinje najgora politička kampanja ili je to ucena, da ‘Telekom’ prihvati sve njihove uslove, a ako ne prihvati, reći će da postoji cenzura“, kazala je Brnabić.

Ona je dodala da su u središtu spora „Telekoma“ i „Junajted grupe“ kanali „Sport kluba“, a ne Televizija N1.

„N1 je na ‘Supernovoj’ 36. ili 38. televizija po gledanosti, i niko nema ni politički ni bilo koji drugi interes da je ukida. Ali ‘Sport klub’ je jako gledan i ‘Telekomu’ je to jako važno“, navela je premijerka.

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je u istoj emisiji TV „Pink“ da „ne prati dovoljno taj komercijalan spor“, ali je ocenio da bi za publiku u Srbiju bilo bolje da ima što veću ponudu medija.

Godfri je pitao: „Zar ne bi bilo bolje da N1 emituje program što većem broju gledalaca?“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari