Brnabić: Ništa konkretno u dijalogu Beograda i Prištine 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je za televiziju Aldžazira da misli da trenutno ništa konkretno „nije na stolu“ kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, osim toga da kompromis mora da postoji.

Premijerka je rekla da ne zna da li će do rešenja Kosova brzo doći, jer to zavisi od mnogo faktora.

Na pitanje da li bi razgraničenje sa Albancima značilo da će Srbi koji žive južno od Ibra ostati na Kosovu, Brnabić je rekla da ne zna.

Upitana o komentarima opozicije da se u Srbiji ne razgovara o briselskim pregovorima o kosovskom problemu i da ni građani ni parlament ne znaju o čemu se pregovara, Brnabić je pitala „o čemu bi se razgovaralo sa građanim i u parlamentu“.

Ona je za televiziju Aldžazira kazala da niko neće sam odlučiti o tome šta će se dešavati, niti doći do konačnog rešenja

Govoreći o optužbama za korupciju i nameštanje poslova firmi njenog brata, ona je izjavila da nije korumpirana i da kod nje nema nepotizma.

„Ja nisam korumpirana, ja nemam nepotizam. Moj brat radi svoj posao, koji je radio i pre nego što sam ja postala i ministar i premijer“, rekla je Brnabić za televiziju Aldžazira.

Ona je dodala da očekuje da „neko reguje“ i da očekuje da tužilaštvo reaguje na navode o njenom bratu i njegovoj povezanosti sa sumnjivim poslovima.

Upitana šta je sa navodima da je firma njenog brata dobila 2,5 miliona evra i posao sa Dina karticom, Brnabić je rekla da su to „potpune gluposti“.

Premijerka je rekla i da njen brat nije vlasnik, ni suvlasnik, već da radi u multinacionalnoj kompaniji, koja je 2008. godine ušla na tržište Srbije i da je poslove sa državom radila i 2008, 2009, 2010 i 2012. godine, kad ona „nije imala nikakve veze sa politikom“.

Ona je još dodala da Aseka u Beogradu zapošljava oko 500 ljudi.

„Kada vi kažete da ta firma ne treba da dobija poslove, vi kažete da ti ljudi ne treba da dobijaju poslove“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari