Brnabić u Skupštini o Đilasovoj supruzi 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je o službenoj belešci policije Vračara o tome da je Dragan Đilas maltretirao suprugu Ivu i njene roditelje 2014. godine saznala kad se pojavila u medijima i da je „šokirana celim tim incidentom i time što nadležni organi nisu reagovali na pravi način, pa zato smatra da sve treba istražiti.

Moja Vlada i stranka čiji sam član ima nultu toleranciju prema nasilju nad ženama, u porodici i partnerskom nasilju.

Ovo nasilje prema porodici, starijim osobama, trudnoj ženi, sveukupno je strašno, rekla je Brnabić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika Jedinstvene Srbije Živote Starčevića zašto nadležni organi nisu reagovali na službenu belešku policije.

Ona je konstatovala da je strašno što se ranije nije pričalo o tom slučaju, a da Đilas duguje objašnjenje javnosti o tom incidentu. Celo naše društvo mora ovo da osudi na nedvosmislen način i treba da se ispita zašto je ovo stajalo u nekoj fioci na Vračaru.

Ja sam zaista šokirana, izuzetno mi je žao kroz šta je gospođa Đilas morala da prođe, ocenila je Brnabić.

Ministarka pravde Maja Popović rekla je da izjava Ive Đilas, data policiji 7. decembra 2014. godine o nasilju njenog supruga ima obeležja više krivičnih dela i da ne zna zašto slučaj nije procesuiran. Ispitaćemo sve okolnosti ovog slučaja i o tome vas obavestiti, obećala je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari