Brnabić: Viola fon Kramon otvoreno neprijateljski raspoložena prema Srbiji 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Premijerka Ana Brnabić je danas u Skupštini Srbije ocenila da je izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon „živopisan lik, sto odsto neobjektivna, daleko od diplomatskog ponašanja i protokola i otvoreno neprijateljski raspoložena prema Srbiji“, dodavši da Srbija podržava njen zahtev za viznu liberalizaciju za Kosovo i Metohiju.

Odgovarajući na pitanja poslanika Živote Starčevića iz Jedinstvene Srbije, Brnabić je rekla da stavovi Fon Kramon nisu stavovi Evropske unije ni Evropske komisije, koje su statusno neutralne kada je reč o Kosovu, ali i da se, kada je reč o viznoj liberalizaciji za KiM, Srbija slaže sa njom i podržava bezvizni režim.

„Kad ovo čuje, možda će odustati od toga“, našalila se Brnabić i naglasila da se Srbija zdušno zalaže za viznu liberalizaciju za sve građane KiM zato što je to u našem interesu, jer su,“na kraju krajeva, oni i naši građani“.

„Verujem da neće lako do toga doći, jer većina članica EU zna da bi mnogi sa KiM, uglavnom albanske nacionalnosti, verovatno napustili tu teritoriju“, rekla je Brnabić.

Brnabić: Viola fon Kramon otvoreno neprijateljski raspoložena prema Srbiji 2

Ona se složila sa ocenom poslanika Starčevića da Fon Kramon narušava pregovarački proces Beograda i Prištine.

„Narušava ga sve što ona radi. Mislim da je baš briga za pregovaraki proces i da to najviše šteti građanima KiM, jer oni bez toga nemaju evropsku perspektivu, a mi ćemo se boriti za svoje interese – stabilnost i bezbednost regiona i bolji život za sve“, poručila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari