Brnabić: Želimo da ovo bude najbolji i najtransparentiji izborni proces do sada 1Foto: BETAPHOTO/SLOBODAN MILJEVIC/EV

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je danas da želi da predstojeći izborni proces bude najbolji i najtransparentiji i da su „mnogo toga uradili do sada“, prenosi N1.

Brnabić je na sastanku sa predstavnicima radne grupe za unapređenje izbornih uslova, kojom predsedava ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kazala da su „mnogo toga uradili, pre svega na biračkim spiskovima, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dalje radi na tome“.

„Važno je da građani znaju koliko nam je stalo da sve što možemo uradimo da unapredimo celukupni izborni ambijent i da on bude mnogo bolji od onoga kakav je bio kada su ovi koji su donosili izborne zakone danas traze da se ti zakoni menjaju“, istakla je Brnabić.

Stefanović je najavio da će „i one promene koje moraju da prođu kroz skupštinsku proceduru, to i učiniti uskoro“, a Brnabić je dodala da je vlada sve što je rekla i učinila.

Stefanović je takođe istakao da je Predsednica vlade pokrenula razgovore još 2017. sa OEBS-om.

„Nije to počelo juče, ni zato što to danas to neko traži od nas nekim pritiskom, mi smo sami krenuli u razgovore 2017. želeći da imamo bolji pravni okriv, bolje norme koje će omogućiti da građani imaju potpuno povrerenje u izborni proces“, kazao je on.

Stefanović je najavio da će Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) imati misiju koja će tokom novembra definisati „šta će biti posmatračka misija i nadležnost misije“, kao i da će tada početi svoj posao u predizbornom i kasnije izbornom periodu.

On je dodao da će do tada usaglašavati s Vladom šta su to najbolja iskustva iz drugih zemalja koja mogu da nam prenesu, preneo je N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari