Bulatović: Hapšenje Radmilovića zbog ispisivanja grafita pokazatelj da nadležni ne rade svoj posao 1Dejan Bulatović Foto: SSP

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović izjavio je danas da od vlasti traži odgovor zašto je njegov prijatelj Zoran Radmilović i dalje u pritvoru, iako su ispunjeni uslovi da se on pusti na slobodu.

Bulatović je na konferenciji za novinare ispred Ministarstva pravde rekao da je njegov prijatelj Zoran Radmilović, koji je uhapšen zbog sumnje da je grafitima ispisao Bulatovićevu kuću, već 17 dana u pritvoru „iako nisu pronadjeni dokazi“ za to, niti može da bude zadržan radi uticaja na svedoke, jer je poslednji svedok ispitan prošle nedelje u petak.

„Nema demokratije, ali demokratija će se kad tad da se vrati u Srbiju. Ovo je pokazatelj da nadležni ne rade svoj posao. Policija nije ispitala onoga koji mene maltretira nego se istraga bazira na maltretiranju mog prijatelja“, kazao je Bulatović.

Advokat Radmilovića Siniša Majkić je rekao da Ustav Srbije i Zakon o krivičnom postupku propisuju da privedeni mora da se pusti na slobodu čim se ispune uslovi za njegovo oslobadjanje, tako da je Radmilović protivustavno i protivzakonski u zatvoru.

Konferenciju je pokušavao da ometa Simo Spasić, iz udruženja Ubijenih i nestalih Srba, koji je dovikivao i galamio preko megafona sa stepeništa na ulazu u Ministarstvo pravde.

Na kući potpredsednika Stranke slobode i pravde Dejana Bulatovića u Batrovcima kod Šida u toku noći 8. oktobra pojavili su se preteći grafiti, nakon čega je policija uhapsila Zorana Radmilovića, uz zvanično obrazloženje da su u njegovoj kući pronadjeni ista boja kojom su ispisani preteći grafiti, kao i četkica koja je odgovarala ispisanim slovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari