Bulatović (SSP) pozvao Nedimovića da obiđe sela pred gašenjem 1Nedimović Foto: Beta/Miloš Miškov

Potpredsednik Stranke Slobode i pravde (SPP) Dejan Bulatović pozvao je danas ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića da obidje sela pred gašenjem i napravi jasnu strategiju njihovog oživljavanja.

„Podsećamo da je vaša obaveza da ustanovite realno stanje u kome se nalaze njive i polja nakon obilnih padavina, te da jasno, bez pričanja bajki, utvrdimo kako to, istini na volju, funkcioniše sistem za navodnjavanje i odvodnjavanje, kojim se toliko dičite“, rekao je Bulatović u pisanoj izjavi.

On je naveo da srpska poljoprivreda danas „ni izbliza nije gigant, kako aktuelna vlast nastoji da predstavi, već su paori širom zemlje prepušteni uglavnom sami sebi, a štale i ambari nisu bogati kao nekada, jer Srbija ima „ministarstvo za uništenje poljoprivrede“.

Bulatović je, povodom „grubih neistina“ koje je Nedimović po njegovim navodima izneo jutros na jednoj od televizija, istakao da Srbija nije zemlja lenjih paora, već „nestručnih, nesposobnih i neobrazovanih ljudi koji je vode, te da upravo u tome počivaju svi problemi“ zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari