Dragan Đilas ponovo na dnevnom redu Skupštine Srbije: Veselinović predložio da na sednicu pozovu lidera SSP 1Foto: SSP

Tokom prepodnevnog dela sednice poslanici Skupštine Srbije najmanje su raspravljali o amandmanima podnetim na predloženi budžet za narednu godinu, a na „dnevnom redu“ je opet bio Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, i 619 miliona evra koje je, kako tvrdi vlast, prihodovao kada je bio gradonačelnik Beograda.

„Trebalo je da nas obavestite da na dnevnom redu nije budžet. Ovde je na dnevnom redu Dragan Đilas. A da pozovete Đilasa da odgovori na ova celodnevna lupetanja „, rekao je tokom popodnevne rasprave u Skupštini Srbije Janko Veselinović, poslanik poslaničke grupe Pravac Evropa, konstatujući da se čitav dan razgovara o nekom ko nije ni prisutan u skupštinskoj sali.

Odgovorio je Vladimir Orlić pitanjem da li to Veselinović želi da smesti Đilasa u klupe namenjene Vladi. Dodao je da to neće moći.

I Marija Lukić, poslanica sa liste Pravac Evropa, primetila je da se juče i danas sve vreme govori o Đilasu, iznose se detalji iz njegovog privatnog života i ide se dotle da li spava na levoj ili desnoj strani kreveta .

Đorđo Đorđić, poslanik SSP, pokušao je da temu vrati na budžet i malog ćoveka koji se nosi sa žovorim problemimam. Pitao je ministra finansija kako ćovek sa minimalcem može da plati sve dažbine i da živi čitav mesec. Tog malog čoveka ne zanima Dragan Đilas, zanima ga kako da preživi , jer ljudi su gladni.

„Predstavljate osobu koja je opljačkala građane Srbije, koji je kad je bio na vlasti prihodovao 80 evra svakog dana. kako je taj vađ čovek živeo u vreme Đilasa kada je minimalna zarada bila 15 700 dinara“, pitao je ministar finansija Siniša Mali, dodajući da je te probleme ostavila prethodna vlast.

Rekao je da je teško svima u svetu ,ali Srbija se drži dobro za razliku od drugih.

„Postoji li danas poslanik koji nije spomenuo Dragana Đilasa. Iznose se činjenice iz privatnog života. Ovde je na delu politička manipulacija i vređanje dostojanstva parlamenta i favorizovanje jedne poltičke grupacije na uštrb drugih. Stvara se privid da u Srbiji postoje samo dva politička kartela -SNS, i onaj drugi“, navela je Tamara Milenković Kerković, poslanica Dveri.

I pored tih primedbi da se govori o čoveku koji nije prisutan, Dejan Bulatović, samostalni poslanik ponovo je nastavi o Draganu Đilasu, objašnjavajući zašto je nosio Marinikinu tašnicu u Jagodini , ali i zašto Tepićeva i Borko Stefanović nisu u parlamentu.

Gledaju, kako je rekao, najnovija istraživanja po kome građani ne žele da im Marinika Tepić bude nosllac liste.

Pored toga što je govorio isključivo o lideru Stranke slobode i pravde, Bulatović je danas izvređao i kolegu poslanika Aleksandra Jovanovića Ćutu, za koga je rekao daje na platnom spisku Đilasa.

„Ćuta jadan, date mu konjak da popije i on samo zveči. Ja se obavezujem da ću od poslaničke plate dati da se leči od alkohola. Možda bude dobar čovek“.

Marinika Tepić, šefica poslaničke grupe Pravac Evropa, upitala je zbog čega joj predsedavajući dva dana ne daje mogućnost da pita zašto naprednjaci napadaju čoveka koji nije u skupštinskoj sali.

„Zašto mi ne dozvoljavate da podsetim ministra Malog koji je lično Draganu Đilasu ispred sudnice rekao da ovo što govori da mu pišu Vladanka i Vučić“, rekla je Tepićeva.

Mali je odgovorio da je na tom suđenju gde je on navodno jaukao zapravo pobedio Đilasa i naplatio sve, mada je Đilas njega tužio zato što ga je nazvao lopovom.“Sud je rekao da je u redu što sam ga nazvao lopovom“, naveo je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari