Umesto o amandmanima na budžet, poslanici o Đilasu, psu, lokatorima i prepariranom Bulatoviću (VIDEO) 1Printskrin RTS

Tokom rasprave o amandmanima u Skupštini Srbije, poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da vlast parama Telekoma kupuje privatne televizije i kablovske operatere.

Pitao je pripadnike SNS i zašto toliko mrze Srbiju.

Te njegove reči izazvale su lavinu optužbi na njegov, ali i račun Dragana Đilasa, koji je označen kao njegov nalogodavac koji je ukrao 619 miliona evra. Polemisalo se ko je čiji plaćenik, ali i ko će završiti u zatvoru nakon izbora.

„Koliko vam Kurti daje para? Evo skupićemo svi para koliko treba, samo nemojte njegove para da uzimate. Milijardu evra ste naumili da ulupate u nacionalni stadion. Nije vas sramota što parama Telekoma kupujete privatne televizije i kablovske operatere. Premijer ligu ste platili 600 miliona evra. To je daleko više nego što je bilo šta plaćeno u ovom državi. Što toliko mrzite Srbiju? Jača je naša ljubav, nego vaša mržnja. Vi ste prodali Srbiju i videćete reakcije građana 17. decembra“, poručio je Milivojević.

Umesto o amandmanima na budžet, poslanici o Đilasu, psu, lokatorima i prepariranom Bulatoviću (VIDEO) 2
Printskrin RTS

Odgovorio mu je ministar finansija i potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali, koji je rekao je da je Telekom samostalna kompanija i da tajkune „boli što nemaju prava na prenos Premijer lige“.

„Videli ste po izlaganju prethodnog govornika šta Đilasa najviše boli, a to je što je Telekom samostalna kompanija i nije pod uticajem tajkuna. To je samostalna kompanija. Telekom je pobedio i dobio prava na prenos Premijer lige, a i Sautempton je iz prve ispao u drugu ligu. Ogromnu laž smo čuli. Kaže narodni poslanik da je šest milijardi evra pronevereno. To je polovina godišnjeg budžeta, ima jedna približna cifra od 62 milijarde dinara gde kaže da su pogrešno proknjiženi izvori finansiranja. Ali, nigde ne piše da je bilo šta pronevereno“, rekao je Mali.

Milivojević je pitao zbog čega baš toliko naprednjaci mora da štite svog gazdu Aljbina Kurtija, kome su omogućili da dok su mitingovali u Beogradu, skine srpsku zastavu, u zahvalnost što im je dao autobuse.

„Skupićemo pare koliko vam treba, a ne morate tolike pare da izimate od Kurtija“, rekao je Milivojević, a odmah je usedila replika narednjakinje Marine Raguš koja je navela da bi poslanika DS trebalo da bude sramota.

Istakla je da je bivša vlast unazadila Srbiju, da je napravila Zemunski klan, a onda porušila zgrade u Šilerovoj da se ne bi videlo ko je tamo dolazio.

Ona je optužila Milivojevića da je bio lokator, da je dobijao pare za rušenje svoje zemlje i da je zato tražio bombardovanje Srbije.

„Taj koji vas je stavio na kasu napravio je najveću grešku, jer Srbija pamti“, rekla je Raguš.

„Ako sam toliki izdajnik i lokator, što me niste uhapsili? Vi ćete biti uhapšeni, procesuirani, sudiće vam se za Gazivode, Trepču, članstvo u MOK-u. A ja da sam postavio NATO lokatore izveo bih 15 minuta ranije pre bombardovanja majku iz zgrade RTS, a to nisam uradio“, naveo je poslanik DS.

Umesto o amandmanima na budžet, poslanici o Đilasu, psu, lokatorima i prepariranom Bulatoviću (VIDEO) 3
Printskrin RTS

I Dejan Bulatović, bivši opozicionar, optužio je Milivojevića da je na platnom spisku Dragana Đilasa, da mu Đilas piše šta treba da kaže u Skupštini.

On je naveo i da je poslanička grupa Pravac Evropa političko smetlište i da tamo treba i da ostane posle izbora. Optužio je Đilasa da je pesnicama tukao svog psa u njegovom dvorištu, dok mu je ćerka plakala.

Ponovio je i da ga je lider SSP je opljačkao, dodajući da Milivojević i Ćuta rade ono što predsednik SSP traži. Čak, kako je rekao, ni na Tviteru ne mogu da pišu ništa dok Đilasa ne konsultuju.

„A vi gospodine Bulatoviću, na kojoj ćete biti listi kandidat“, pitao je Milivojević, a Aleksandar Jovanović Ćuta primetio je da 350 hiljada evra može mnogo da promeni čoveka.

„Nešto ga je otelo. Bulatoviću, molim vas radi vašeg ličnog zdravlja da smirite malo strasti. Nije vam dobro, nešto vas je otelo, a vi ste ga preparirali. Ako se ovako nastavi, ovde će morati da interveniše ekipa iz Laze Lazarevića. Dajte malo spustite ton. Narod zna da su te preštelovali. Sve je u redu, nikakav problem, ali ljudi vas gledaju i to je sramota“, rekao je Jovanović.

Replicirao je Bulatović koji se kleo da nije uzeo ni jedan dinar.

„Znam vas sve u glavu i to vas najviše boli“, dodao je bivši opozicionar, opet ponavljajući priču o Đilasu i psu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari