Bulatović u Novom Pazaru: Bojkot protiv sistema koji ekološki ubija Srbiju 1Foto: Stranka za slobodu i pravdu

Ovaj režim krade ne samo sadašnjost, već  i budućnost Srbije, time što se drznuo da razara ono što je naše najveće bogatstvo i izvor života – prirodu, rekao je Dejan Bulatović, potpredsednik Stranke slobode i pravde, danas u Novom Pazaru.

Bulatović je u okviru kampanje za bojkot posetio danas Novi Pazar, te u razgovoru sa građanima zaključio da se prirodni resursi Srbije nemilice devastiraju, prljavi profiti od toga slivaju u džepove investitora bliskih režimu, a ministar zaštite životne sredine Goran Trivan iz beogradske fotelje ćuti i pravda se nenadležnošću.

“Svako zdravo drvo koje je posečeno, svaka reka koja je gurnuta u cev, svaki metar parka koji je betoniran, jeste uništavanje naše budućnosti. Pogledajmo naše reke koje se ubijaju skandaloznom izgradnjom mini hidroelektrana. Jošanica je nekada bila široka preko 20 metara, a duboka dva metra. Danas je široka deset a duboka tri, ali centimetra! Metre pretvaraju u centimetre! Ako tome sada ne stanemo na put, Srbija će presušiti”, kazao je Bulatović.

Zato, naveo je Bulatović, bojkot nije samo bojkot protiv lažnih izbora, već bojkot protiv sistema koji ekološki razara Srbiju, “to je bojkot za reke, zemlju, vazduh”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari