Bulatović: Srbija ima ministra poljoprivrede koji se razume u fudbal, kafu i sve što ne spada u resor agrara 1Foto: Medija centar

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović danas je povodom izjave ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da „skok cene ulja na mesečnom nivou nije ni pola espresa u kafiću“, rekao da Srbija ima ministra poljoprivrede koji se više razume u fudbal, kafu i sve ostalo što ne spada u resor agrara.

„Cena te bahatosti i neznanja daleko premašuje cenu litre ulja koju plaćamo danas u prodavnicama“, rekao je Bulatović, a preneo SSP.

On je naveo da pravi poljoprivrednici ne znaju koliko košta jedan „espreso“ u kafiću, ali zato dobro znaju koliko košta gorivo, seme, đubre, hemija, a koliko sa druge strane zarade, odnosno izgube, baveći se danas poljoprivredom u Srbiji.

„Ministar Nedimović je pravnik po struci, pa zbog toga ne razume da održivost poljoprivredne proizvodnje nikako ne počiva na ‘kako ćemo lako ćemo’ filozofiji, koju on zastupa već drugi mandat“, naglasio je Bulatović.

Cena sirovog suncokreta jeste veća u odnosu na prošlogodišnju, ali kada se uzme u obzir konstantan porast cene goriva i svega što je potrebno za poljoprivrednu proizvodnju, smanjenje subvencija, inflacija, poremećeno tržište, vremenski uslovi lako se izvodi zaključak da su danas u Srbiji većini radno sposobnog stanovništva i espreso, ali i litar ulja čist luksuz, smatra Bulatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari