Čabradi: Promenom Ustava za zaštitu voda Srbije 1Goran Čabradi Foto: Zelena stranka

Goran Čabradi, poslanik Zelene stranke pokrenuo je u Skupštini Srbije inicijativu za izmene Ustava, kojima traži da se vode zašite najvišim pravnim aktom zemlje.

On je pozvao sve kolege poslanike da podrže njegovu inicijativu, kako bi Srbija, poput Slovenije, Ustavom zaštitila sosptvene vode. Naveo je da će sve kolege poslanike pisanim putem obavestiti o inicijativi za promenu Ustava .

Lider Zelene stranke na konferenciji za novinare naveo je da je njegova stranka predala u skupštinsku proceduru i predloge nekoliko zakona ,a među njima je i stavljanje moratorijuma na izgradnju minihidroelektrana. Zeleni traže i formiranje komisije koja bi preispitala dosadašnje izgrađene minihidoelektrane i dozvole koje su izdate za njihovu gradnju .

„One MHI koje nisu izgrađene u skladu sa zakonom, moraju se rušiti“, rekao je Čabradi na konferenciji za novinare u parlamentu, kritikujući medije što nisu zainteresovani za teme u kojima nema Ua Vučiću i Ura Vučiću,a da zeleni zapravo nude mudru i stratešku politiku države.

Inače, konferencija za novinare počela je sa zakašnjenjem. Problem je bio, kako smo nezvanično saznali, što Čabradi u najavi za konferenciju za novinare nije naveo funkcije gostiju koji su prisustvovali konferenciji za novinare, ali i što je Čabradi sa gostima sedeo za vreme konferencije. Sve te sporne stavke Čabradi je naveo u najavi za konferenciju za novinare i generalni sekretarijat parlamenta je to i odobrio, ali kako nam je rečeno o tome nije bila obaveštena predsednica parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari