Goran Čabradi; Foto: Zelena stranka

On je naveo da je ta odluka skandalozna, da ne donosi ništa dobro Srbiji i da će se zbog toga obratiti premijerki Ani Brnabić kako bi Vlada Srbije to stopirala.“Ne želim Srbiju koja je nehumana, koja ulaže u tehnologije koje su loše, koja menja zakone svake godine i prilagođava ih maloj interesnoj grupi“, rekao je Čabradi, navodeći da govori u svoje i ime 45 organizacija civilnog društva.

Zakon o dobrobiti životinja donet je 2009. godine i predviđa da se u Srbiji počev od 2019. godine neće uzgajati životinje radi proizvodnje krzna, i svim licima koja su se bavila ovom delatnošću ostavljen je rok od 10 godina da pređu na veštačka krzna.
Novinarima se obratio i predsednik odbora za poljoprivredu Marijan Rističević, čiju je ostavku tražio Čabradi i objasnio da se  Zakon o dobrobiti životinja mora uskladiti za Zakonom o stočarstvu.

“Prozivodi životinjskog porekla je prema Zakonu o stočarstvu i krzno. U tom zakonu takođe piše da se raniji zakoni, a i Zakon o dobrobiti životinja moraju uskladiti sa Zakonom o stočarstvu”, dodao je Rističević i dodao da je čabradi  u parlament doveo samo  predstavnike jedne strane, odnosno nevladine organizacije koje su protiv.

“Kad govori o zloupotrebama onda kao narodni poslanik treba da kaže “evo ja sam doveo samo one koje su protiv“”, smatra Rističević.