Foto: Beta/Dragan Gojić

„Da imam dogovor sa Aleksandrom Vučićem ne bi bio problem da to bude usvojeno ili da se napravi predlog da bude po volji vladajuće većine“, rekao je Čanak novinarima u Skupštini Srbije.

Ukazujući da su na sednici parlamenta predstavnici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije rekli da su protiv predloženih rešenja, on je kazao da je bez obzira na to ipak dobro da se o pitanju Vojvodine počelo govoriti.

On je rekao da je Predlog zakona o finansiranju Vojvodine koji je LSV dostavio, onaj koji je 2013. godine vojvodjanska administracija pravila da bi ga potom predlaga poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov, pa da je onda LSV uzeo isti tekst.

Čanak je naveo da ako sada ne prodje zakon, neće odustati od njega i da će ga ponovo predlagati.

Povodom kritika da predstavlja „lažnu opozciju“ Čanak je rekao da ne želi da stoji iza lidera Dveri Boška Obradobvića.

„Ako treba da budem podoban da bi stajao iza Boška Obradovića i tapšao, onda više volim da sam nepodoban. Ako neko misli da će mu fašisti doneti slobodu taj apsolutno ništa nije naučio iz istorije, a on je najbolji primer i naslednik Dimitrija Ljotića i to što iza njega stoje naši bivši koalicioni partneri mene ispunjava velikom tugom, jer sam te ljude gledao u mnogo časnijim situacijama“, rekao je Čanak.

 

Povezani tekstovi