Čedomir Jovanović: Izmorio nas je obračun u kome nam prolazi život 1Foto: Twitter

Nas život svakog 12. marta dovodi ispred Vlade Srbije, a ne ideja da oplakujemo Đinđića i da ga se sećamo, izjavio je za Danas Čedomir Jovanović, nekadašnji bliski saradnik Zorana Đinđića, sada lider Liberalno-demokratske partije.

– On je u nama svakog sekunda, i ovih 15 godina u svakom trenutku bi mogao da uđe na vrata naših kancelarija – osetio bi da je sve vreme bio tu sa nama. Žao mi je što smo još uvek podeljeni i što to do izraza dolazi onda kada govorimo o Zoranu Đinđiću. Na prvi pogled, kao da se prihvataju neki njegovi ciljevi, a, s druge strane, jasno je da od njih neće biti ništa sve dok ne budemo bili svesni da je on mislio na društvo, na razumne ljude, i na cenu koju svaka politika mora da uloži kada odluči da se realizuje. Zemlja nam je umorna, mnogi od ljudi oko nas su razočarani. Društvo je izmorila ta večita borba i obračun u kojem nam prolazi život, ali ovde pred Vladom, na mestu na kome je ubijen, mi kojima je to potrebno, uvek pronađemo dovoljno ljubavi i snage da razumemo zašto nas drugi ne prihvataju i zašto su protiv nas, ističe naš sagovornik.

Lider LDP ukazuje da je „Šetnja za Zorana šetnja za Srbiju u kojoj ćemo se jednog dana sresti sa njim“.

– To je ona zemlja na koju je mislio kada je rekao videćemo se u budućnosti. Naredna godina će biti novo okupljanje u kojem verujem da ćemo imati razloga da budemo ponosni na sve ono što ćemo u međuvremenu uraditi. Ponosan sam na ljude sa kojima sam 15 godina branio istinu, ne o Zoranu Đinđiću, nego o idejama koje bi izgubile smisao da smo se povukli pred svim onim što se nalazilo na njihovom putu. Drago mi je što vidim venac srpske vlade, ne sumnjam da je on ovde iskreno, ali bih želeo da nas umesto venaca u budućnosti na Zorana podseća jedno vedro, nasmejano društvo, puno optimizma, svesno svojih slabosti, ali i činjenice da je snaga u nama i u onima pored nas, a da smo mi dužni da je podelimo sa svima kojima je potrebna, ističe Čedomir Jovanović.

„Šetaćemo i naredne godine“

Predsednik LDP poručuje: „Šetaćemo i naredne godine, to vam garantujem.“ „Učiniću sve da dileme i sumnje kojih je i ovaj dan prepun i koje nas opterećuju, da ih bude manje, ali ne tako što ćemo napraviti kompromise, nego baš onako kako je i Zoran Đinđić govorio – bez kompromisa oko suštine, a suština je da ovu zemlju volimo, pa čak i one koji nas 15 godina mrze i osporavaju samo zbog toga što smo drugačiji i što ih podsećamo na sve ono što znači Zoran Đinđić i danas“, poručuje on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari