Kompletan opštinski odbor SPS Žagubica zajedno sa rukovodstvom i odbornicima prešao je u Pokret socijalista, stranku koja do danas nije ni postojala u ovoj opštini.

Ova vest ima još veći značaj ako se zna da su žagubički socijalisti bili izuzetno visoko kotirani u Socijalističkoj partiji Srbije i da su čak na prethodnim parlamentarnim izborima ostvarili najbolji rezultat, odmah iza Surdulice. Prelazak je na konferenciji za novinare prvi objavio dosadašnji potpredsednik SPS-a Dejan Avramović, koji je kazao da mu je današnji dan pao izuzetno teško ali da je ovaj korak bio neminovan. Istog je mišljenja i novopostavljeni poverenik PS-a, a dosadašnji sekretar Izvršnog odbora Opštinskog odbora SPS Žagubica, LJubiša Jovkić.

– Odmah da kažem da nas niko iz SPS nije izbacio već smo sami odlučili da napustimo ovu partiju. Došlo je do razmimoilaženja politike koju vodi Opštinski odbor u Žagubici sa onom koju vodi Okružni odbor SPS u Braničevskom okrugu. Mi koji obavljamo neke odgovorne funkcije ne možemo više da čekamo da dobijemo signale od ljudi kojima je očigledno vreme stalo. Oni nisu 10 meseci uspeli da formiraju organe stranke, a Izvršni odbor još uvek ne postoji. Kada smo se pobunili što se sve investicije zaustavljaju u nama susednoj opštini, rečeno nam je da mi i naša šačica birača nismo bitni i to je bila kap koja je prelila čašu, obrazložio je razloge prelaska u PS LJubiša Jovkić i dodao da su se njemu i bivšem rukovodstvu SPS u Žagubici pridružili i svi odbornici, direktori javnih preduzeća i ustanova kao i mesni odbori, konstatujući da je, samim tim, SPS u Žagubici prestao da postoji. Zanimljivo je da je primer starijih kolega sledio i podmladak partije, na čelu sa Devicom Čenaković.

NJima je neposredno pre potpisivanja pristupnica čestitao zamenik predsednika Pokreta socijalista Dragan Todorović, koji im je poželeo dobrodošlicu i napomenuo da sada predstoji formiranje partijske mreže i akcionog plana osnaživanja ove partije u Žagubici.

Inače, od 10 odbornika SPS-a, dvoje je prešlo u redove SNS a osmoro sada čine snagu Pokreta Socijalista u lokalnom parlamentu Žagubice.

Pobegli od „Bombe“ kod Vulina

U novoosnovanu partiju na tlu opštine Žagubica prešla su i dva potpredsednika OO „Jedinstvena Srbija“, koji su se na taj potez odlučili zbog nezadovoljstva koje je kod njih izazvao lider JS-a u ovoj opštini, Živojin Trifunović zvani „Žika Bomba“. On je široj javnosti u Srbiji postao poznat po organizovanju besplatnog koncerta folk zvezde Ace Lukasa u Žagubici na koji je, kako je sam kazao, utrošio čak 100.000 evra.

Iako su meštani zbog ovoga bili oduševljeni njime, njegove partijske kolege nisu zadovoljne njegovim političkim potezima.

– Po svojoj želji formirao je drugi opštinski odbor, onakav kakav njemu odgovara. Ne možemo slediti čoveka koji hoće da se kandiduje za predsednika opštine i u isto vreme izjavljuje da ova vlast ne radi dobro kada gradi puteve i domove kultura, već da su ljudima potrebni koncerti i igranke – kazao je Nenad Zarić, nekada potpredsednik Jedinstvene Srbije u Žagubici, a od danas član Vulinovog PS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari