Dačić: Bolnice u Švajcarskoj nisu htele da prime zaraženog srpskog diplomatu 1Foto: Beta

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je za RTS da je Ambasadi Švajcarske u Beogradu upućen protest jer bonice u toj zemlji nisu zdravstveno zbrinule zaraženog srpskog diplomatu.

Prema Dačićevim rečima, u Švajcarskoj je zaraženo dvoje srpskih diplomata, a situacija u toj zemlji je haotična.

Dačić je u Dnevniku RTS-a ispričao da bolnica u Ženevi nije htela da primi srpskog diplomatu u toj zemlji koji je zaražen koronavirusom, a druga bolnica u Bernu ga je, posle pregleda, pustila na kućno lečenje, iako u je otkazalo plućno krilo.

Ministar je dodao da diplomatu u bolnici u Ženevi nisu primili, dok je u Bernu posle pregleda pušten kući i rečeno mu je da pije paracetamol.

Gostujući na „Studiju B“, Dačić je ka zao da su  koronavirusom zaražena dvojica srpskih diplomata pri misiji UN u Ženevi.

„Imamo drugog člana naše diplomatske misije u Ženevi, koji je takođe dobio virus i koji je u dosta teškom stanju i trenutno se nalazi u bolnici u Švajcarskoj. To je naš drugi diplomata koji je oboleo“, rekao je Dačić za Studio „B“.

Dačić je dodao da je u Švajcarskoj situacija malo haotična.

„Našem prvom diplomati su rekli da se 21. marta javi da bi se videlo da li mu je prošla korona. On se javio, a oni su mu rekli da nema potrebe da dolazi, da nemaju testove i da testiraju samo teško bolesne, a da on preventivno ostane još sedam dana u poluizolaciji. Tako da on sada ne zna da li je izlečen, a u međuvremenu se zarazio i drugi diplomata, koga nisu hteli da puste u bolnicu u Švajcarskoj“, rekao je Dačić.

On je naveo da se nada da je prvi član diplomatske misije kod kojeg je registrovan virus završio terapiju i da neće više biti definisan kao neko ko je zaražen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari