Brnabić: Norveška je model za Srbiju 1Foto: Vlada Srbije

Norveška je model društva kojem Srbija teži i primer kako sarađuje sa zemljama u regionu, uprskos teškoj prošlosti, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posle razgovara sa norveškom premijerkom Ernom Solberg.

Od Norveške možemo da mnogo učimo o regionalnoj saradnji i poverenju, rekla je Ana Brnabić, koja je za norvešku premijerku prethodno, ispred Palate Srbija, priredila svečani doček.

Brnabić: Norveška je model za Srbiju 2
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Norveška premijerka Erna Solberg doputovala je danas u zvaničnu posetu Srbiji. Nju je na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić , sa kojim je posle sletanja imala kratak sastanak. Dačić je poželeo dobrodošlicu premijerki Erni Solberg i izrazio veliko zadovoljstvo realizacijom ove posete.

Kasko stoji u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, tokom posete Beogradu, predsednica Vlade Kraljevine Norveške sastaće se i sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem,  ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđević i posetiće Narodni muzej.

Pojedini mediji javili su da će se sem sastanka sa srpskom premijerkom, premijerka Norveške sastati i sa predstavnicima civilnih društava u Kući ljudskih prava i demokratije u Beogradu uz prisustvo poverenice za ravnopravnost Brankice Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari