Dačić i Vestminsterska fondacija za demokratiju potpisali Memorandum o razumevanju 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIĆ

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić potpisao je danas, tokom video konferencije sa generalnim direktorom Vestministerske fondacije za demokratiju Entonijem Smitom, Memorandum o razumevanju za period od tri godine između parlamenta i fondacije.

Smit je istakao da sa Skupštinom postoji dugogodišnja sradnja i izrazio zadovoljstvo što je Vestminsterska fondacija mogla da pruži podršku parlamenta u oblasti zdravlja i to u teškim okolnostima koje je uzrokovala pandemija kovid-19.

On je istakao da su odnosi između Srbije i Velike Britanije značajno unapređeni poslednjih godina i izrazio nadu da će oni nastaviti da se dalje razvijaju, navodi se u saopštenju.

Dačić je podsetio na zajedničke aktivnosti i podršku Fondacije u radu skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu i osnivanje Pododbora za praćenje epidemiološke situacije zbog prisustva kovid-19, u cilju povećanja zainteresovanosti građana za vakcinaciju u opštinama gde je procenat vakcinisanih bio vrlo nizak, u čemu je Vestminsterska fondacija pružila svoju pomoć i podršku.

Na sastanku je učestvovala i ambasadorka Velike Britanije u Beogradu Šon Meklaud, koja je dodala da Skupština Srbije može da računa na Fondaciju kao partnera koji je spreman da podrži sve napore u cilju efikasnog i transparentnog rada, kao i na jačanju otpornosti parlamenta i njegove spremnosti da odgovori na razne izazove poput pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari