Dačić: Italija snažno podržava proces evropskih integracija Srbije 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ambasador Italije Karlo Lo Kašo istakao je na današnjem sastanku sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem da su odnosi između dve države razvijeni u svim oblastima i poručio da Italija snažno podržava proces evropskih integracija Srbije, a preneo je spremnost svoje zemlje da Srbiji pruži svu potrebnu pomoć u reformskim procesima.

Lo Kašo se interesovao za aktivnosti u okviru međustranačkog dijaloga i o sastanku koji je predsednik Skupštine imao sa predstavnicima stranaka koje ne žele učešće evroparlamentaraca, o čemu ga je Dačić informisao, navodi se u saopštenju MSP.

Pored toga, Dačić je italijanskom ambasadoru preneo utiske sa video sastanka sa predstavnicima Evropskog parlamenta koji su uključeni međustranački dijalog.

Dačić je upoznao sagovornika i sa procesom ustavnih promena, ukazujući da će u narednom periodu biti organizovan niz javnih slušanja, kao i da će sednica Narodne skupštine na kojoj će to biti razmatrano biti održana početkom juna.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima daljeg unapređenja saradnje dva parlamenta kroz nastavak saradnje parlamentarnih odbora i grupa prijateljstava koje postoje u oba parlamenta, kao i kroz razmene poseta predsednika parlamenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari