Dačić i portugalski ambasador na sastanku: Čvrsta podrška Srbiji na evropskom putu 1Foto FoNet Aleksandar Barda

U razgovoru sa portugalskim ambasadorom Žozeom Velešom Karosom, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se zahvalio na podršci Portugalije evrointegracijama Republike Srbije, navodi se u saopštenju MSP.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Portugalije u Republici Srbiji Žozea Veleša Karosa.

Kako stoji u sopštenju, nasastanku je „ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i prijateljski, da postoji prostor i zajednička spremnost za njihovo dalje unapređenje, kao i za intenziviranje bilateralnog političkog dijaloga na svim nivoima.“

„Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Republike Portugalije evrointegracijama Republike Srbije i istakao važnost razumevanja pozicije Republike Srbije u ovom procesu, pre svega u vezi sa dijalogom između Beograda i Prištine,“ dodaje se u saopštenju.

Zaključeno je da postoje brojne mogućnosti za dalje jačanje svih vidova saradnje, „posebno u sferi ekonomije, turizma, obnovljivih izvora energije, obrazovanja i kulturne saradnje.“

Karoso je podsetio da je Lisabon 1998. godine bio domaćin svetske izložbe EKSPO, i izrazio spremnost da „Portugal podeli iskustvosa Beogradom“ i preneo interes portugalskih kompanija da učestvuju u izgradnji infrastrukture za njenu organizaciju.

Ambasador Veleš Karoso je podsetio da se njegova zemlja zalaže za dalje proširenje Evropske unije, kao i da će i u ubuduće nastaviti da pruža čvrstu podršku Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari