Dačić na sednici Saveta bezbednosti 1Foto:VALERY SHARIFULIN / TASS HOST PH

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavljaće Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja će se danas održati u Njujorku, objavljeno je na sajtu vlade Srbije.

Na sednici će biti razmatran Izveštaj generalnog sekretara UN o radu UNMIK od 16. oktobra 2017. do 16. januara 2018. godine.

Dačić će u svom izlaganju dati osvrt na Izveštaj generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o radu Unmika u tom periodu, odnosno, izneće ocenu Srbije o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i delovanju Unmika.

U četvrtak, 8. februara, prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić će učestvovati na 66. Nacionalnom molitvenom doručku, koji se tradicionalno održava u hotelu „Vašington Hilton“ u Vašingtonu.

Svake godine predsednik Sjedinjenih Američkih Država i članovi Kongresa pozivaju zvaničnike drugih država, političare iz SAD, diplomate i ugledne zvanice da razmene prijateljske poruke kroz molitvu i tako izraze međusobnu zahvalnost.

Tokom boravka u Vašingtonu, Dačić će se sastati sa visokim predstavnicima američke administracije, kao i Kongresa, sa kojima će razgovarati o aktuelnoj bilateralnoj saradnji Srbije i SAD, kao i o regionalnim i međunarodnim temama, objavila je na sajtu vlada Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari