Dačić: Nema sigurnosti bez jakog SPS 1Foto:FoNet

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je danas da nema stabilnosti Srbije bez jakog SPS. Dačić je, na predizbornom skupu u Sava centru, rekao da SPS ima postojane, jasne, čvrste stavove kojih se i danas pridržava.

„Mi smo patriotska stranka. Jesmo levičari, ali smo patriote, volimo svoju zemlju i znamo da je ljubav prema otadžbini najviša vrednost, i stalno ističemo da među nama nije bilo izdajnika“, rekao je Dačić.

On je istakao da je SPS partija kontinuiteta, od Svetozara Markovića i Dimitrija Tucovića, pa preko Tita, Slobodana Miloševića, njega i njegove generacije, ali i nove genaracije koja je rođena posle 5. oktobra.

Dačić je izrazio nadu da će rezultati koalicije SPS-JS biti bolji nego na prošlim izborima i pozvao kandidate za odbornike na Novom Beogradu da se suprostave Aleksandru Šapiću, a ne da gledaju kako im uzima glasove.

„Da li ja treba da dođem da vodima vaše suprotstavljanje ili vi koji ste ovde treba da pokažete svoje liderstvo, a ne da sarađujute i da šurujete s njim. Morate da branite svoje. Pokažite koliko ste hrabri i jaki“, istakao je Dačić.

Dačić je naveo i da su se neki ljudi obogatili u ime SPS i od kada su na funkciji voze najskuplje automobile. „Kako je zaradio taj automobil. Nemoj meni da pričaš, znam ja dobro da si krao. Krao si zajedno sa Šapićem i zajedno ćeš da odeš odatle“, poručio je Dačić.

On je članovima SPS poručio da moraju da se bore za ideju partije i istakao da to nije uvek lako, ali je naglasio da ni njemu nije lako kada ide po Pacifiku i juri da neko povuče priznanje Kosova.

„Zahvalan sam Vučiću što nam je dozvolio da to radimo i što smo uspeli da 18 zemalja privučemo na našu stranu, jer smo time preokrenuli dijalog. Sada se vodi dijalog, a ranije ga nije bilo i samo su nas terali da priznamo Kosovo“, rekao je Dačić.

On je istakao da smo „pitanje Kosova vratili ponovo na pregovarački sto, sa boljim kartama u rukama“. „Albanci u Prištini su sada dobili loše karte. Mogu da varaju koliko hoće, ali sa lošim kartama ništa ne može da se uradi“, ocenio je je Dačić.

Funkcioner SPS i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da sa velikim optimizmom očekuje izbore, dodavši da je „apsolutno uveren“ da će na izborima ostvariti rezultat na koji će biti ponosni.

„To će biti rezultat koji će biti adekvatan svemu ovome što smo radili u proteklim godinama i svi treba da budemo ponosni na ono što smo radili, a pre na ono što je radio Ivica Dačić svih ovih godina“, rekao je Antić.

Antić je poručio da su Novi Beograd izgradili socijalisti i istakao da moraju da budu ponosni na tu činjenicu.

Prvi na listi koalicije SPS-JS za lokalne izbore na Novom Beogradu i kandidat za predsednika opštine istoričar Predrag Marković rekao je da bi građani trebalo da glasaju samo za partiju u kojoj znaju pet vodećih ljudi, a najmanje jednog cene i vole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari