Dačić: Nije bilo velikosrpske agresije u Hrvatskoj 1

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, na dodeli rešenja o pomoći izbeglicama u građevinskom materijalu za gradnju kuća, da nije bilo velikosrpske agresije u Hrvatskoj nego da su Srbi iz Hrvatske oterani sa svojih ognjišta.

Dačić je u Beogradu, na ceremoniji dodele rešenja za 302 izbegličke porodice u okviru programa za stambeno zbrinjavanje, rekao da je 1991. u Hrvatskoj živelo 580.000 Srba, a da ih danas ima manje od 200.000.

On je istakao da Regionalni stambeni program ima za cilj da reši stambeno pitanje za sve izbeglice koji se nalaze u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Program se sprovodi uz podršku donatora, među kojima su Evropska unija, Nemačka, SAD, Norveška, a za nadzor su zaduženi Visoki komesarijat za izbeglice UNHCR i Misija OEBS.

Šef Kancelarije UNHCR Hans Šoder je rekao da u Srbiji ima još 7.500 hiljada izbegličkih porodica sa nerešenim stambenim pitanjem i da su to službeni podaci srpske države.

Nikolas Bizel iz Delegacije Evropske unije u Srbiji je izrazio zadovoljstvo što će 302 izbegličke porodice dobiti krov nad glavom.

On je napomenuo da je Evropska unija najveći donator za Regionalni stambeni program.

Na ceremoniji dodele rešenja za pomoć u građevinskom materijalu bila je i ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari