Predstavnik karipskih zemalja u Beogradu: Brnabić o izložbi, Dačić o saradnji 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/Peđa Vučković)

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić danas je u razgovoru sa generalnim sekretarom Asocijacije karipskih zemalja Rodolfom Sabonheom istakla zadovoljstvo što Srbija osnažuje saradnju sa zemljama Kariba i zahvalila Sabonheu na podršci Srbiji za organizaciju specijalizovane izložbe Ekspo 2027. godine.

Ona je Sabonheu uputila poziv za promociju karipskih zemalja u Beogradu tokom te izložbe i dodala da joj je želja da taj deo sveta bude predstavljen na najbolji mogući način, saopšteno je iz parlamenta.

Sabonhe je kazao da je ta izložba sjajna prilika za predstavljanje svih potencijala karipskih država i najavio da će blisko raditi sa timom na realizaciji tog cilja.

On je obavestio Anu Brnabić da se Ministarska konferencija asocijacije karipskih zemalja održava u maju u Surinamu i da se nada se će na njoj biti prisutan i predstavnik Srbije.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i generalni sekretar Asocijacije karipskih država (ACS) Rodolfo Sabonhe izrazili su danas obostranu spremnost za dalje intenziviranje odnosa Srbije sa Asocijacijom karipskih država, kao i bilateralne saradnje sa državama koje ona okuplja.

Čestitajući jubilej – 30 godina od formiranja Asocijacije karipskih država, šef srpske diplomatije je izrazio zadovoljstvo zbog posete visokog predstavnika ove važne regionalne organizacije, koja okuplja veliki broj
država Kariba, a u kojoj je Srbija, u svojstvu posmatrača, prisutna i aktivna od 2012. godine, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari