Dačić: Nisam optimista da se sa Kurtijem mogu postići neki dogovori u Briselu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da „nije optimista“ da sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem mogu da se postignu neki dogovori tokom razgovora u Briselu.

Dačić je za televiziju Prva izjavio da „ne očekuje da će se nešto spektakularno desiti u pozitivnom smislu“.

„U negativnom se može svašta očekivati. To nije ništa novo, od 2012. godine svi razgovori koji su vodjeni (u Briselu) na svakom sastanku su počinjali od genocida i ratne štete“, kazao je Dačić.

Dačić je rekao da su izjave Kurtija „performansi namenjeni za unutrašnje političko tržište“, ali da „imaju i odredjenu podršku na zapadu“.

Na pitanje da li će na sastanku u okviru dijaloga Beograda i Prištine koji se danas održava u Briselu biti nastavak tog dijaloga ili „razgovor o dijalogu“, kako je najavljivao Kurti, i da li to može da znači da neće biti više aktuelni do sada postignuti sporazumiu, Dačić je odgovorio da bi „bilo obesmišljavanje dijaloga“, ako bi on svaki put počinjao iz početka.

„Zašto bi vodili dijalog ako ga svaki put počinjemo iz početka“, kazao je Dačić.

On je na najave kosovskog premijera da će „tužiti Srbiju zbog genocida“ rekao da na Kosovu „nije bilo genocida“, kao i da „ako hoće da tuži ne može da tuži jer nema pravnog osnova za to“, zato što u vreme na koje bi se ta tužba odnosila „ni po njihovim stavovima Kosovo nije postojalo kao država“.

Na sastanku u Briselu učestvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti, a posredovaće visoki predstavnik EU Žozep Borel i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Dačić: Nisam optimista da se sa Kurtijem mogu postići neki dogovori u Briselu”

  1. „Zato što u vreme na koje bi se ta tužba odnosila „ni po njihovim stavovima Kosovo nije postojalo kao država“. To je signal na sandzaklije, vojvodjane i gradjane presevske doline, da srpska drzava moze da te ubije kad god hoce, i ne treba zbog toga da odgovara, samo zbog toga sto te okupirane teritorije nisu suveren drzave.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.