Dačić: Odnosi Nemačke i Srbije "veoma dobri" 1Foto:FoNet/MSP

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa novim ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom i izrazio zadovoljstvo zbog nemačke podrške Srbiji u evrointegracijama, uz očekivanje da će Nemačka nastaviti da, u okviru EU, utiče da se reformski napori Srbije adekvatno vrednuju.

Dačić i Šib su bilateralne odnose Srbije i Nemačke ocenili kao „veoma dobre“, uz saradnju na svim poljima, intenzivan dijalog na visokom i najvišem nivou i konstantan trend unapređenja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Interes Srbije je da bilateralni odnosi sa Nemačkom budu što je moguće bolji, a konstatovana je obostrana spremnost na njihovo dalje unapređenje u svim segmentima, istič se u saopštenju.

Kao potvrda dobrih odnosa izdvojena je ekonomska saradnja i veliki broj nemačkih investicija u Srbiju.

Konstatovano je kako Srbija ulaže veliki napor da bude prepoznata kao pouzdan, odgovoran i predvidiv partner u regionu Zapadnog Balkana.

Dačić i Šib su, takođe, razmenili mišljenja dijalogu Beograda i Prištine, kao i o aktuelnoj situaciji u regionu, uz poseban naglasak na značaju očuvanja regionalne stabilnosti, dodaje se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari