Dačić: Pretnje Vučiću se ne mogu pravdati metaforama 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/Ognjen Stevanovic/MO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je „strašna pojava“ da se upućivanje otvorenih pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću opravdava metaforama.

„Pretnje se dešavaju iz dana u dan, ponavljaju se pretnje i laži, izmišljaju se laži i onda se za to govori da je u pitanju metafora. To je poziv na likvidaciju, odnosno ubistvo“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom.

Prema Dačićevim rečima, „niko se nije toliko brutalno obračunavao s političkim protivnicima kao što se danas radi s Vučićem“.

Šef srpske diplomatije je naveo da je reč o „medijskoj i političkoj pripremi za nasilje“ kao i da se više „ne radi o političkoj borbi“.

Dačić je izjavio da je obaveza svih da se takvo ponašanje suzbije i pozvao na primenu odredaba krivičnog i prekršajnih zakona protiv svih koji pozivaju na nasilje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Dačić: Pretnje Vučiću se ne mogu pravdati metaforama”

  1. Stvarno, kako vam svima nije žao malog Aleka? Preživeo čovek 76 atentata, barem prema Informeru. I sad, kad vam ni to nije uspelo, da uklonite jedinog koji se bori za sve nas danonoćno, rešili ste napokon da ga ubijete na najsvirepiji način – karikaturom. Da nije sve tragično, bilo bi smešno

  2. Suvišno reći da u iole ozbiljnijim zemljama nema ni dela ove smešne histerije u situacijama kada je neko iz vrha vlasti stvarno ugrožen. Počinjem da mislim da ovaj narod ipak ne zaslužuje ovu pokoru.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.