Dačić: SAD nisu zainteresovane da budu deo dijaloga, to je želja Prištine 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države (SAD) nisu zainteresovane da budu deo dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

To je želja Prištine, a mi nismo toliko neozbiljni da dozvolimo promenu formata dijaloga, a da u tome ne učestvuje Rusija, rekao je Dačić novinarima.

Dačić je izjavio da nema zvaničnih inicijativa da se format dijaloga promeni. Ni SAD to ne traže.

Promena formata nije tema o kojoj se raspravlja. Nismo ludi da se format proširi zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova, ali ne i Rusijom i Kinom, rekao je Dačić.

On je izjavio kako su SAD raspoložene da budu domaćin ceremonije potpisivanja sporazuma između Beograda i Prištine, ali ne i da učestvuju u dijalogu.

Dačić je, komentarišući tvrdnje ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija, kako je Srbija angažovala „lepe žene koje su davale koverte crncima“ prilikom glasanja o želji Kosova da bude primljeno u Interpol „pokazuje nivo njihove svesti“.

Oni su kao Alisa u zemlji čuda. Ne znaju šta ih je snašlo. Tvrde da plaćamo da zemlje povuku priznanje nezavisnosti Kosova. Da imamo tih 200 ili 300 miliona dolara, kako tvrde, Kosovo bi povuklo odluku o priznanju svoje nezavisnosti, izjavio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari