Dačić: SPS najstariji politički brend, Vučić može da računa na nas 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas povodom 31. godišnjice osnivanja SPS, da je ta stranka najstariji srpski politički brend i poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da u „predstojećim bitkama“ može da računa na njih.

„Mi smo ne samo naslednici komunističke i socijalističe partije, svih socijalističkih ideja od Svetozara Markovića i Vase Pelagića, do Dimitrija Tucovića, Filipa Filipovića, Sime Markovića, Josipa Broza Tita do Slobodana Miloševića“, kazao je Dačić tokom uvodnog obraćanja na sednici Glavnog odobra, na dan osnivanja SPS 1990. godine.

Dačić je rekao da, „nažalost“ u Srbiji ne postoji opozicija zato što je, kako je naveo, jedan njen deo „odlučio da nema zemlju“.

„Mi nemamo nikakvu ozbiljnu alternativu, ideju, osim one tajkunske – da se vlast dograbi, a Srbija opljačka i raščereči. Nemamo nikoga ko bi mogao da odgovori na teška pitanja Kosova i Metohije, regiona, Evrope i sveta“, dodao je on.

Istakao je da su Vučić i on preuzeli odgovornost za potpisivanje Briselskog sporazuma s Prištinom, za „teške“ ekonomske reforme i regionalnih pitanja koja su i posle više decenija aktuelna.

„Nažalost, gledajući druge političke stranke ponekad se predstavlja da to nije odnos prema politici i vlasti, nego prema Srbiji. Ako mrzite Dačića i Vučića, ne smete da mrzite i Srbiju“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari