Dačić: SPS se zalaže za prava radnika i socijalnu pravdu 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Socijalistička partija Srbije (SPS) zalaže se za stvaranje društva u kojem je moguće da postoji sistem u kojem se poštuju prava radnika i u kojem će nivo socijalne pravde biti kao u zemljama EU, naveo je predsednik SPS Ivica Dačić u čestitki građanima za 1.maja.

Zbog toga, SPS učestvuje i podržava reformsku politiku Vlade Srbije, koja je, kako navodi Dačić, nosilac reformi, ekonomskog rasta, porasta društvenog blagostanja, boljih i pravednijih uslova rada, veće zaposlenosti i zarada.

SPS će, poručio je on, kao moderna socijaldemokratska partija levice nastojati da očuva tekovine za koje su se izborili radnici krajem 19. veka.

Danas, kad Srbija i dalje prolazi kroz težak period, mi pozivamo na delovanje sve koji dele naša načela demokratski i socijalno odgovorne i ekonomski realne politike. Potrebna nam je moderna, uspešna, ekonomski jaka Srbija, koja ima prijatelje po celom svetu, istakao je Dačić u čestitki, koja je objavljena na sajtu SPS.

Borba za radnička prava i socijalnu pravdu usko je povezana sa ekonomskim razvojem. Nema visokog nivoa radničkih prava bez ekonomskog razvoja zemlje, konstatovao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari