Dačić: Srpska ima podršku Srbije 1Foto: EPA-EFE/LUONG THAI LINH

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Republika Srpska ima podršku Srbije i apelovao na sve da ne zaborave da je Republika Srpska jedna i da svi vode računa o njenoj budućnosti i odnosima sa Srbijom.

„Za nas je pitanje Republike Srpske i srpskog naroda u BiH pitanje od nacionalnog značaja broj jedan“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle sastanka s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrom industrije, energetike i rudarstva Petrom Đokićem u Banjaluci.

On je podsetio na zajedničke aktivnosti – nedavno održanu sednicu dve vlade u Trebinju, rekavši da ona predstavlja kontinuitet uspešne saradnje i zajedničkog rada na važnim projektima, prenelo je Ministartstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije naglasio je da Srbija nema nameru da destabilizuje ovaj prostor.

On je ponovio da u vezi važnih životnih pitanja ne treba praviti političku priču, te da je građanima najbitniji prosperitet.

Dačić je rekao da će državni vrh Srbije doći u Banjaluku 17. septembra, kada će u Republiku Srpsku doći ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je podsetio na zajedničke aktivnosti Srpske i Srbije i zahvalio ministru Dačiću na podršci Republici Srpskoj.

On je istakao da su Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji jedan narod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari