Dačić sutra na sastanku Zapadno-balkanske šestorke 1Foto: SPS/Fonet

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće sutra na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova „Zapadno-balkanske šestorke – ZB6“.

Glavne teme skupa biće Strategija proširenja Evropske unije (EU) i pripreme za samit u okviru Berlinskog procesa u Londonu 9. i 10. jula.

Na sastanku će učestvovati ministri spoljnih poslova „Zapadno-balkanske šestorke“, a domaćin sastanka biće ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Pored ministara spoljnih poslova „ZB6“, na skupu će učestvovati i ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekaterina Zaharieva, generalni direktor Evropske komisije za susedsku politiku i politiku proširenja Kristijan Danielson, generalni sekretar Regionalnog saveta za saradnju Goran Svilanović, koordinator za organizaciju Samita o ZB u Londonu Endru Pejdž i izvršni direktor Fonda za Zapadni Balkan Đerđ Mura.

Posle glavne plenarne sesije i radnog ručka, istoga dana, biće održana druga Konferencija ministara inostranih poslova Fonda za zapadni Balkan (FZB).

Na marginama ministarskog sastanka biće održan 167. Bergedorfov okrugli sto, pod nazivom: „Dug put u Evropu: Zapadni Balkan između domaćih izazova i geopolitike“, na kome će ministri „ZB6“ razgovarati o daljim pravcima jačanja regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari