Dačić: Teške posledice odgovora Vlade Crne Gore na molbu Vučića o crkvama 1Ivica Dačić Foto: MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je ocenio da je vlada Crne Gore „brzopotezno“ i na „neprimeren način“ reagovala na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom najave usvajanja crnogorskog zakona o slobodi veroispovesti, i rekao da je odnos Vučića prema toj državi prijateljski.

„Ovo će izazvati teške posledice u našim odnosima“ rekao je Dačić za RTS o reagovanju Podgorice, i pozvao Crnu Goru da „ne ide tim putem“.

Dačić je rekao da „ovo može da izazove velike probleme, ako zaista dodje do otimanja“ objekata Srpske pravoslavne crkve, navodeći i da su građani Crne Gore protiv takvog postupanja tamošnjih vlasti.

„Zar neko stvarno misli da će zauzeti (Manastir) Ostrog i oteti ga od Srpske pravoslavne crkve, od koga da ga otme, od koga da ga uzme. Svima savetujem da ne idu protiv svetinja, niko nije dobro prošao ko je išao protiv svetinja“, rekao je Dačić.

Po njegovim rečima, Vučić se „poneo časno sa željom da se spreče sukobi, ako to neko želi da sluša“.

„Ovo je logičan sled onog što radi Crna Gora poslednjih godina, pokušava da na antisrpskim stavovima gradi taj neki navodni politički, državni, medjunarodni, identitet“, smatra Dačić.

On je rekao da se ta zbivanja ipak pre svega tiču SPC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari