Dačić u Doljevcu: SPS nije bez razloga druga partija po snazi u Srbiji 1Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

U okviru kampanje za lokalne izbore u opštini Doljevac održana je konvencija Socijalističke partije Srbije na kojoj su se, u prepunoj sali prisutnim građanima, obratili predsednik Izvršnog odbora SPS Vladan Zagrađanin, zamenik predsednika prof. dr Žarko Obradović i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Ivica Dačić, predsednik SPS pozvao je sve građane Doljevca da 16. decembra izađu na izbore i podrže listu pod rednim brojem 3 jer mogu da vide sa kojom se posvećenošću on bavi svim pitanjima vezanim za državu i bolji život građana Srbije.

“Snaga naše Partije od 90-tih do danas je u ljudima. Mi smo građanima pokazali da je SPS spreman da se menja i da se stalno unapređuje. Mi nismo bez razloga druga partija po političkoj snazi u Srbiji, i to stabilno već nekoliko godina, jer smo za razliku od mnogih drugih svesni da su promene jedina konstanta u politici”, rekao je Dačić i dodao da je glas za njega i SPS glas za bolju budućnost Srbije.

On je rekao da želi da socijalisti budu posvećeni za svoju zemlju, jer je on na neki način dokaz kako se od običnog člana svojom posvećenošću postaje predsednik koji brani interese srpskog naroda u međunarodnoj areni.

“Od 90 godine sam rastao uz ovu partiju, bio sam prisutan kada je bilo dobro i ostao sam kada je bilo teško, ali sam se svojom istrajnošću izborio da se naša Partija vrati na političko nebo Srbije kako bi našim zalaganjem obezbedili bolji život građanima naše zemlje”, rekao je Dačić.

Predsednik SPS je rekao i da je neprihvatljivo bilo kakvo ucenjivanje Srbije, kao i da očekujem da će međunarodni pritisak, pre svega od Zapada, naterati Prištinu da povuče njihovu nepromišljenu odluku.

“Dosta je bilo u ucena i uslovljavanja, vreme kada su to mogli da rade je davno prošlo, Haradinaj je najavljivao mnoge stvari koje se nikada nisu obistinile, pa i to da će takozvano Kosovo ući u Interpol, a danas ceo svet vidi kako se to obistinilo. Zato se ne bih mnogo obazirao na njegove najave i obećanja”, rekao je Dačić i dodao da je Srbija je već odgovorila na ove nečuvene i necivilizacijske mere tako što je od svih koji imaju ikakav uticaj zatražila da ovaj problem reše, jer Priština to neće rešiti sama od sebe.

Dačić je podsetio da se ove godine obeležava i 200 godina od rođenja Karla Marksa, ali i 100. godišnjica od završetka Prvog svetskog rata i poručio da bi iz svih tih dogadaja i godišnjica trebalo izvući pouke.

Dodao je da je u Prvom svetskom ratu život izgubila skoro trećina građana Srbije, ali i da se na kraju teško može reći da su te žrtve pale za neke ciljeve koji su doneli dobro Srbiji i Srbima, i da „nije siguran da bi krenuli u rat da su znali da se bore za Jugoslaviju, a ne za Srbiju“.

„Mi smo bili narod koji je platio najvišu cenu te ideje koja je bila dobra, saveza balkanskih naroda, kao pomoćnog sredstva za oslobađanje od Turske i Austrougarske, ali su drugi narodi bivše Jugoslavije tu ideju i državu zloupotrebili da bi srpski narod ostao tamo gde je bio na početku Prvog svetskog rata. To je poruka za svako rukovodstvo kada donosi odluke od nacionalnog i vitalnog interesa“, rekao je Dačić.

Naznačio je da su Srbi najveće žrtve genocida i etničkog čišćnja i da je nad Srbijom počinjen ratni zločin bombardovanjem, te da Srbija ne sme da odustane od odbrane nacionalnih i državnih interesa, a posebno ne sme da prihvati ucene kosovskih zvaničnika.

Ovom prilikom, predsednik Izvršnog odbora SPS Vladan Zagrađanin istakao jeda Socijalistička partija Srbije traje najduže na političkoj sceni Srbije.

“Mi trajemo najduže na političkoj sceni Srbije. Uspeli smo da očuvamo svoj identitet, svoje kadrove i članove, održali poverenje naših glasača i reformisali se u modernu i prepoznatljivu partiju levice, zahvaljujući pre svega viziji našeg predsednika Ivice Dačića. Politika našeg predsednika Ivice Dačića je prepoznatljiva ne samo u Srbiji već i širom sveta”, rekao je Zagrađanin i dodao da treba da budemo ponosni kada kažemo građanima da socijalisti imaju predsednika koji se bezkompromisno i vrlo posvećeno u svojim svakodnevnim aktivnostima zalaže za zaštitu srpskih nacionalnih interesa na KiM o čemu svedoče brojna povlačenja priznanja kao i sprečavanje
članstva u međunarodnim institucijama ove kvazi države.

“Nama građani veruju upravo zato što nikada nismo izdali interese Srbije i srpskog naroda zato što smo svaki dan sve brojniji, organizovaniji i sve jači. Verovaće nam i 16. decembra ovde u Doljevcu gde ćemo se boriti za svaki glas i braniti rezultat na svih 37 biračkih mesta”, istakao je Vladan Zagrađanin, predsednik IO.

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije prof. dr Žarko Obradović rekao je da građani Doljevca i juga Srbije mogu na ličnom primeru svog komšije, druga i prijatelja, predsednik Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića da vide da se istrajnost, upornost i rad isplate.

“Ivica Dačić, kao dete iz Žitorađe, je svojim znanjem, mudrom politikom i iskrenim zalaganjem uspeo da dosegne do najviših državnih funkcija”, rekao je Obradović i dodao da Socijalističkoj partiji Srbije građani veruju upravo jer se Ivica Dačić posvećeno zalaže za interese naše zemlje.

Na konvenciji su prisustvovali i potpredsednik Branko Ružić, potpredsednici IO SPS Đorđe Čabarkapa i Slobodan Milošević, i predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković, kao i mnogobrojni funkcioneri iz Nišavskog, Jablaničkog i Topličkog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari