Dačić: Vučićevo prisustvo na sahrani Amfilohija značajno za jedinstvo srpskog naroda 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Skupštine Srbije, Ivica Dačić, izjavio je da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da danas u Podgorici prisustvuje sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija „veoma značajna za jedinstvo srpskog naroda“.

Dačićeva Socijalistička partija Srbije (SPS) je prenela da je on na TV Pančevo rekao da je mitorpolit bio „stub srpskog naroda u Crnoj Gori“ i da je njegova smrt veliki gubitak.

Slika „ogromnog broja vernika“ na sahrani „najbolje govori“ koliku je mitropolit Amfilohije imao podršku „u svojoj borbi za odbranu crkve u Crnoj Gori“, rekao je Dačić u vreme kada je „bio veliki udar na SPC i manastire u Crnoj Gori“.

„Sve aktivnosti su se svodile na odbranu crkve. Današnja slika najbolje govori šta narod misli o tome i koliku je on imao podršku građana“, rekao je Dačić uz ocenu da je građanima „prekipelo“ i da su „odbili poslušnost“ pedsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Dačić je rekao da je „ključno“ da „damo sve od sebe da razvijamo dobre odnose sa Crnom Gorom, jer nemamo bližih jedni od drugih“.

 Novi predsednik Skupštine Srbije, Ivica Dačić, rekao je da smatra da će, uz „dobru koordinaciju“ sa svim političkim strankama koje čine vladajuću većinu u Skupštini, imati „značajan i efikasan rad parlamenta“.

Dačić je na TV Pančevo rekao i da očekuje da će „Evropska unija uslovljavati naš put ka EU uspehom dijaloga sa Prištinom“, prenela je danas njegova Socijalistička partija Srbije (SPS).

„Mnogima smeta jaka Srbija, kako centrima moći van zemlje, tako i onima koji žele da crpe svoju političku snagu u pomoći iz inostranstva“, ocenio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari