sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranacaFoto: FoNet/ Aleksandar Barda

Novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja evroparlamentaraca biće održan danas u Skupštini Srbije, a prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na sastanku će učestvovati predstavnici Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, pokreta Dveri, Dosta je bilo, Zavetnika i Zdrave Srbije.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ranije je rekao da je „napravljen presek kakve su sve predloge opozicione stranke dale“, i da će to biti tema današnjih razgovora.

Ocenio je da se samo uz realistične predloge mogu stvoriti uslovi da svi učestvuju na izborima.

„Očekujem da se narednih nedelja polako krene u dolazak do konkretnih dogovora i rešenja za neka otvorena pitanja koja bi mogla da budu u cilju poboljšanja izbornih uslova“, rekao je Dačić.

On je ranije ocenio da dijalog o unapređenju izbornih uslova „mnogo bolje“ napreduje sa strankama koje ne žele posredovanje stranaca nego sa onim delom opozicije koji insistira na učešću predstavnika Evropskog parlamenta (EP).

Dačić je rekao da sa zahtevima dela opozicije koji želi učešće evroparlamentaraca u dijalogu nije upoznat, zato što su ih podneli Evropskom parlamentu i dogovor je da mu do 1. septembra Evropski parlament pošalje predlog teksta o kojem bi razgovarali 17. ili 18. septembra.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Danas nastavak međustranačkog dijaloga bez evroparlamentaraca, prisustvuje i Vučić”

  1. Tako i treba, jer evroparlamentarci nisu ti koji odlučuju, već da samo usmeravaju dogovor, kao i da eventualno imaju pojma o tome šta se dešava.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.