Foto: Press centar UNS

Želim da građani Srbije imaju priliku da napreduju u životu kao što je to moguće u Americi, gde sam odrasla i školovala se, rekla je Sremac na konferenciji za novinare u Press centru UNS, navodeći da je Amerika sređena država u kojoj se ljudi zapošljavaju na otvorenom konkursu, tako da se izaberu najbolji.

Ona smatra da to što je građanin Amerike neće smetati da zastupa interes Srbije, jer ima „patriotski nacionalni osećaj“ prema svom srpskom narodu, a nastojaće i da ubedi Ameriku da podrži interese Srbije. Prema njenim rečima, nova administracija u Vašingtonu, na čelu sa Donaldom Trampom, je otvorena da čuje namere Srbije, a ona je, zahvaljujući svojim kontaktima, u prilici da lobira bolje nego drugi predsednički kandidati.

Republikanci su me podržavali kad sam se borila protiv Klintonovog bombardovanja Srbije, o čemu sam napisala i knjigu, rekla je Sremac, prema čijim rečima Instit na čijem je čelu brani sprske interese i okuplja dijasporu. Ona je rekla da je država dužna da brani svoj teritorijalni i nacionalni interes, napominjući da se „pod albanskim režimom krše osnovna prava srpskog naroda“.

Potrebni su novi pregovori, i to u okviru Ujedinjenih nacija, kako bi se stvorio severni entitet Kosova i Metohije, poput primera Republike Srpske, jer je to jedina garancija ljudskih prava za srpski narod, rekla je Sremac, koja veruje da bi nova američka administracija to razumela.

Odgovarajući na pitanja, ona je rekla da su „Rusi naša braća“, da nije u interesu srpskog naroda da bude deo NATO pakta, a ni Evropske unije u koju srpske vlasti „slepo trče“.