Delegacija Kosova putuje u Vašington na sastanak sa predstavnicima Srbije 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Delegacija Kosova koju predvodi premijer Avdulah Hoti otputovaće danas u Vašington gde bi 4. septembra trebalo da se sastane sa predstavnicima Srbije.

Pored premijera Hotija, u delegaciji su i zamenici premijera Driton Seljmani iz Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Aljbuljena Baljaj Haljimaj iz Socijaldemokratske incijative.

Kosovo će predstavljati i ministarka spoljnih poslova Maljiha Haradinaj Stubla i ministar pravde Seljim Seljimi iz Alijanse za budućnost Kosova, i ministar infrastrukture Arban Abraši iz DSK.

Premijer Hoti je pozvao i Samoopredeljenje i Demokratsku partiju Kosova (DPK) da delegiraju svoje predstavnike u tim za pregovore ali su oni to odbili.

Očekuje se da će na sastanku sa delegacijom Srbije biti reči o ekonomskim pitanjima a najavljena je i mogućnost da ukoliko bude značajnijeg napretka, na sastanku učestvuje i američki predsednik Donald Tramp.

Sastanak predstavnika Kosova i Srbije je prvobitno bio planiran za 27. jun, ali je odložen nakon što je Specijalno tužilaštvo u Hagu saopštilo da je podiglo optužnicu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednika DPK Kadrija Veselija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari