Mlađan Dinkić pevao "Hipnotisana gomila" 1

Bivši ministar finansija i privrede i nekadašnji lider stranke Ujedinjeni regioni Srbije Mlađan Dinkić, koji se nakon povlačenja iz politike retko pojavljuje u javnosti, minulog petka na iznenađenje gostiju koji su došli da uživaju u tvrdom rok zvuku latio se mikrofona u jednom leskovačkom pabu.

Pevač vlasotinačkog benda Noćni program Aleksandar Anđelković kaže da mu je, na sopstveno iznenađenje, u jednom trenutku nastupa iz publike prišao Dinkić i zamolio ga da sa njima otpeva jednu pesmu, ali ne bilo koju, već numeru Partibrejkersa „Hipnotisana gomila“.

– Dinkić je pesmu otpevao energično do kraja, međutim, publika nije bila ni previše oduševljena, niti su pokazivali da su revoltirani. Kada je završio „nastup“, zamolio sam okupljene za aplauz, jer nije red da neko ko se popeo na binu sa nje siđe bez ikakve reakcije. Znate, čudan je osećaj kada vam bivši političar poput Dinkića zapeva stihove „da li veruješ meni ili misliš svojom glavom – ističe Anđelković.

„Ekonomski ekspert“, kako su ga u medijima nazivali kada je 2000. godine stupio na dužnost guvernera tadašnje Narodne banke Jugoslavije, nekada je svirao u grupi Monetarni udar, a dan-danas povremeno svira ritam gitaru na koncertima Kikija Lesendrića i Pilota.

Tačan sadašnji angažman Mlađana Dinkića nije poznat javnosti budući da nema zvanične potvrde da je prihvatio poziv crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da mu bude savetnik. Kako ističu poznavaoci finansijske scene, Dinkić je već radio kao savetnik crnogorskog Ministarstva ekonomije posredno. Ne zna se tačno šta je sa njegovom funkcijom zamenika predsednika Komiteta za saradnju Srbije sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Pojedini mediji ističu i da je Dinkić i te kako uticajan, da je kao konsultant doveo nekoliko velikih investitora u Srbiju, kao i da je firma „MD solušn“, u kojoj je Dinkić većinski vlasnik, dobila posao konsultantskih usluga za javno preduzeće „Autoceste“ Federacije BiH. Koliko je poznato, član je i borda direktora ruske Sberbanke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari