Diplomate EU: Kabinet Mogerinijeve spremio nacrt sporazuma za Vučića i Tačija 1Vučić, Mogerini, Tači Foto: Tviter/Maja Kocijančić

Visoka predstavnica Evropske unije (EU) Federika Mogerini i njen kabinet rade iza leđa nekih država članica, tvrde pojedine diplomate Evropske unije (EU), posebno iz država koje se protive ideji promena granica između Kosova i Srbije, i ističu da je već pripremljen nacrt sporazuma, piše Koha.

Brojne diplomate država članica EU navodno su rekli za taj list „da nemaju pojma o čemu se razgovara kao rešenju“, a neki od njih spekulišu da je kabinet Federike Mogerini, u saradnji sa nekim „američkim krugovima“, već pripremio nacrt sporazuma, koji su predsednici Aleksandar Vučić i Hašim Tači spremni da prihvate sa nekim modifikacijama.

Prema istim izvorima lista, Nemačka se protivi toj ideji i zato postoje napori da se „Nemačka izoluje“. Prema pisanju Kohe, drugi diplomata je istakao da im je jasna pozicija predsednika Tačija i premijera Ramuša Haradinaja. Jedan je za promenu granica, drugi protiv, ali nismo sigurni šta je pozicija predsednika parlamenta Veseljija. Prema nešim informacijama, on se protivi ideji promene granica, ali na Kosovu se ne ponaša na taj način, navodi taj diplomata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari