DJB: Branka Stamenković govoriće u Strazburu, SNS osramotio Srbiju 1Branka Stamenković Foto: DJB

Poslanica Dosta je bilo (DJB) Branka Stamenković učestvovaće na zasedanju Saveta Evrope u Strazburu, iako je predsednica delegacije Skupštine Srbije u Savetu, poslanica SNS-a Aleksandra Tomić, „pokušala da je spreči“ da dodje na to zasedanje, saopštio je danas pokret DJB.

„SNS na sve načine, nezakonite i krajnje nemoralne, pokušava da uguši glas opozicije ne samo u Srbiji, već i u svetu. Ovaj put im to nije uspelo. SNS je ovim svojim neuspelim pokušajem pre svega osramotio Srbiju“, navodi se u saopštenju. Dodaje se da će Stamenković na zasedanju Saveta Evrope govoriti o pogubnoj politici EU koja podržava autokrate na Balkanu, o kolonijalnoj politici Nemačke na Balkanu, i o potpunoj razgradnji demokratije u Srbiji.

Govoriće i o potpunom medijskom mraku, korupciji u vrhu vlasti, sprezi vlasti sa kriminalom, partokratiji koja je sve tri grane vlasti podvela pod svoju partijsku vlast, manipulacijma sa biračkim spiskovima i izbornim kradjama, o zastrašivanju gradjana, i o poruci koju Nemačka u kaputu EU šalje našim gradjanima da „Srbija ide u dobrom pravcu“, navodi se u saopštenju.

Dosta je bilo navodi da je Aleksandra Tomić pokušala da spreči Branku Stamenković da dodje na zasedanje Saveta Evrope u Strazbur tako što skupštinskim službama nije dala da poslanicu Dosta je bilo obaveste o zasedanju, da joj kupe kartu i rezervišu hotel.

Branka Stamenković je, nakon protesta upućenog generalnom sekretaru Saveta Evrope i uz pomoć prijatelja DJB iz redova poslanika protivnika EU u Savetu Evrope, stigla u Strazbur, ekspresno je akreditovana i danas učestvuje u zasedanju, navodi DJB.

„Savet Evrope nije EU, a nije nije ni SNS-ova partijska ispostava. Parlamentarna skupština Saveta Evrope sastavljena je od narodnih poslanika svih evropskih zemalja. Delegacija Narodne skupštine Srbije u parlamentu Saveta Evrope ima sedam predstavnika: tri poslanika iz redova SNS-a, jednog iz SVM-a, jednog iz SRS, jednog iz SPS-a i jednog iz DJB-a. Drugim rečima, DJB je jedini predstavnik srpske opozicije u Savetu Evrope“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari