DJB: Penzioneri u Valjevu u kućnoj izolaciji bez struje već mesec dana 1Foto: Pixabay/Geralt

Pokret „Dosta je bilo“ (DJB) uputio je danas hitan dopis predsednici Vlade Ani Brnabić, ministru rudarstva i energetike Aleksandru Antiću i lokalnom ogranku EPS-a u Valjevu sa zahtevom da se domaćinstvima grupe penzionera u Valjevu uključi struja koju nemaju skoro mesec dana.

Zahtev je usledio nakon što su im se ovi penzioneri obratili i zamolilli za pomoć jer skoro mesec dana, koliko traje zabrana izlaska iz kuće, nemaju struju zbog računa koji ranije nisu platili.

„S obzirom na nametnutu kućnu izolaciju, ovi penzioneri više nisu u mogućnosti da svoje higijenske potrebe zadovoljavaju kod rođaka i prijatelja, a poseban problem im pravi činjenica da hrana koju kupuju jednom nedeljno ne može da se očuva bez frižidera“, navodi se u saopštenju DJB.

Činjenica da u uslovima nametnute kućne izolacije nemaju struju, navode u tom pokretu, trenutno u većoj meri ugrožava njihov opstanak nego pretnja od moguće zaraze korona virusom.

DJB je u dopisu podsetio da je svim penzionerima odložena obaveza plaćanja električne energije do isteka vanrednog stanja, te da ova odluka mora važiti i za penzionere koje imaju prethodno neizmirena dugovanja, kako bi se izbegla svaka diskriminacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari