DJB pozvao građane na nenasilan protest u 18 časova ispred Narodne Skupštine 1Foto: Logo

Pokret Dosta je bilo (DJB) pozvao je danas sve građane iz cele Srbije na nenasilan protest protiv protivustavnog, kako navode, zakona o prisilnoj imunizaciji i kućnom pritvoru u 18 časova ispred Narodne Skupštine.

Podsećaju da je juče je na interenet stranici Narodne Skupštine objavljeno da će danas u 12 časova, u sred tekuće sednice o rebalansu budžeta, početi hitna nova sednica na čijem dnevnom redu je predlog izmena i dopuna zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

DJB smatra ovaj zakon kao da je direktno proizišao iz knjige Džordža Orvela ”1984” i da očigledno ima za cilj da građanima Srbije uzme praktično sva ustavom garantovana prava i slobode pod plaštom brige za zdravlje. Nijedan “medij” na obaveštava građane o tome šta se dešava u skupštini.

„Predložene zakonske izmene protivustavno daju pravo državi da stavlja građane Republike Srbije u kućni pritvor, da nas liši ustavnih prava i da uvede prisilnu “obaveznu imunizaciju” uz pomoć vojske i policije, sve pod plaštom “našeg prava na zdravstvenu zaštitu iz člana 107. Ustava”. DJB je jutros upozorio vlast da se ne igra sa ustavom garantovanim pravima i slobodama građana. Nijedan “medij” nije preneo taj naš zahtev. Vlast se oglušila o zahtev i sporna sednica je upravo počela u 12:20. U 12:24 su falsifikovani poslanici, njih 202, na zvonce izglasalo dnevni red i sednica je počela“, navodi DJB u saopštenju.

Ističu da sloboda nema alternativu, kao ni suverenost naroda.

„Srbija nema alternativu. Odbranimo slobodu i dostojanstvo svih nas. Naterajmo vlast masovnim mirnim protestom da povuče ovaj protivustavan zakon“, dodaje DJB.

Najveća greška prethodnog protesta je, kako ocenjuje DJB, kada je vlast pokušala da ponovo zatvori zdrave ljude u kućni pritvor je bilo nepotrebno nasilje i nepotreban pokušaj nasilnog upada u Narodnu Skupštinu koji su i organizovali i sproveli pripadnici vlasti.

„Ne smemo ponoviti tu grešku. Podsećamo građane da je vladajuća stranka falsifikovala parlamentarne izbore. DJB je uhvatio vladajuću stranku u falsifikatu i pravno oborio izbore. Vlast je nakon toga uz pomoć partijskih sudova pribegla pravnom nasilju i verifikovala falsifikovane zapisnike i na osnovu njih formirala falsifikovanu skupštinu, koja je izabarala falsifikovanu vladu koje nema ni legalitet, ni legitimitet“, dodaje DJB.

Navode da je falsifikovanje zapisnika sa biračkih mesta krivično delo.

„Jedan od osnovnih pravnih postulata je: pravo ne može nastati na nepravu. Ovo posledično znači da su i skupština i poslanici i vlada falsifikovani, te da su sve odluke falsifikovane skupštine i vlade ništavne“, zaključuje DJB.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari