DJB: Protesti treba da imaju zajednički cilj da se obore falsifikovani izbori 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik Pokreta „Dosta je bilo“ (DJB) Saša Radulović ocenio je danas da su protesti ušli u fazu u kojoj svi treba da stanu iza jednog zahteva i dodao da taj zahtev treba da bude obaranje „falsifikovanih izbora“, jer iz toga sledi sve drugo što građani žele.

„Različiti su zahtevu ljudi. Da ovaj ode, da RTS počne objektivno da izveštava, da se promeni Krizni štab, da se kazni brutalnost policije, da se sačuva Kosovo i Metohija. Neku su i protiv prisilne vakcinacije. Ali svi zahtevi imaju jedan zajednički koren a to je da vlast prizna da je falsifikovala izbore“, rekao je Radulović na konferenciji za novinare.

On je rekao da je DJB i praktično dokazala na kritičnom broju biračkih mesta da je vlast falsifikovala nedavno održane izbore tako što je falsifikovala zapisnike sa biračkih mesta.

„Ako se to i prizna, oni gube skupštinu, gube Vladu i gube vlast. Ne mogu ništa da potpišu. Šta ćemo posle, to ćemo se dogovoriti kada postignemo taj prvi cilj. Ako sada krenemo da se svađamo oko toga šta posle i ako počnemo da postavljamo nerealne ciljeve, rasućemo energiju protesta. Cilj je oboriti falsifikovane izbore jer iz toga sledi sve drugo“, rekao je on.

Radulović je rekao da vlast u ovom trenutku na sve načine pokušava da legalizuje izbore.

„Zbog toga predsednik Srpske napredne stranke ide kod Merkelove i Makona i cvili da mu se priznaju falsifikovani izbori. Zauzvrat, oni traže priznanje Kosova. On trguje našim nacionalnim interesima da mu se priznaju falsifikovani izbori“, rekao je Radulović.

On je pozvao građane da nastave sa okupljanima ispred parlamenta i da ti protesti budu mirni, jer svi pokušaji upada u zgradu Skupštine ničemu ne vode i daju povoda vlastima da reaguje silom protiv naroda.

Lider DJB je najavio da će u utorak, u 13.30, ispred Upravnog suda taj pokret organizovati skup kako bi poslao poruku sudijama tog suda da neće dozvoliti da oni „verifikuju falsifikovane izbore“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari